Начало Акции 27 февруари (петък) е последният ден за подаване на жалби срещу ПУП на Студентски град!!!

27 февруари (петък) е последният ден за подаване на жалби срещу ПУП на Студентски град!!!

ПечатЕ-поща

Колеги, до Петък включително , според сегашния ред за приемане и дискусия  на новия градоустройствен план за Община Студентска , могат да се подават жалби от живущите по блокове . Във вторник активисти на Призив присъстваха на дискусията в УНСС за приемането на новия градоустройствен план . Изводите до които стигнахме са : липсата на каквато и да е законност в обсъждането на плана , ангажираността на общината с нуждите на определени личности , и не на последно място непризнаването на студентите като страна в спора по новия Устройствен план . Колеги, можете свободно и без притеснения да пускате жалби в община Студентска , защото според представения план на дискусията се предвижда само една зелена площ обградена от нови строителни обекти . До вторник не беше пусната нито една жалба за оспорване на новия ПУП , а не трябва да се забравя , че ако няма жалби - планът се приема . Това е била практиката досега , можете да подавате индивидуални жалби или групови с основен жалбоподател и колеги , които се присъединяват към жалбата му . В четвъртък активисти на Призив обиколиха студентските блокове и оставиха на портиерните протестни подписки с надеждата колегите по местоживеене сами да си попълнят проблемите за техния блок . Новият ПУП предвижда ново застрояване почти във всяка свободна площ в Студентски град , дори и на междублоковото пространство , на сайта на Призив има подробна информация какво се предвижда по план като нови постройки за всеки блок в Студентски град . Не трябва да се забравя , че в жалбата може да се оспорят дори и постройките , които пречат на нормалния живот в блоковото пространство , новия ПУП прави и това , потвърждава новопостроените сгради . В Петък до обяд ще съберем подписките от всеки блок и ще ги внесем в общината , около 15 часа активистите на Призив ще са на място пред Студентска община и ще помогнат на всеки колега , който реши да пусне индивидуална жалба . Отделно може да се присъедините и заедно да подадем жалбите в Общината , трябва да знаете колеги и приятели , че само и единствено студентите имат право да решават кое е добро за тях . И от тук нататък никога повече да не ни поставят пред свършени факти , да правят застрояване без да ни питат и без да изпълняват каквито и да е нормативи за безопасност . От тука нататък само вие, колеги, ще решавате какво да се строи в близост до блока ви , групата на Призив ще помага с каквото може така , че вие винаги да знаете какво се случва или ще се случи с Вашия блок и пространството около блока ви . Но най-важната работа трябва да бъде свършена от вас колеги , редовно да пишете във форума на Призив или на е-мейла, за да знае групата къде има проблем и веднага да се намеси във ваша подкрепа . Трябва всички масово да оспорим новия градоустройствен план , той не е в интерес на студентите , не създава зелени площи , няма библиотеки в него , заповядайте около 15 часа пред Община студентска за подаване на жалби срещу Новия Градоустройствен план.

Колеги-студенти и преподаватели от Студентски град,

След големия шум и вълнения за Студентски град, властта най-после реши да изложи своето предложение. Това предложение се нарича Подробен устройствен план (ПУП) и е на община „Студентска” (виж го на сайта ни www. priziv.org). В него обаче, вместо придобивки за студентите и преподавателите като: изграждане на нови общежития, запазване и облагородяване на зелените площи и паркове, създаване на библиотеки, кина (културни и обществени центрове) и нови спортни площадки се предвижда съвсем друго. studentski grad stroezi pechalbiСтроеж на десетки нови частни жилищни постройки в близост и между общежитията, а също и дузина търговски обекти с придружаващи ги паркинги. Сега, докато текат обсъждания, на които ние, самите студенти не сме и поканени (желани), продължават да се градят и завършват много от тези обекти, които по план трябва тепърва да подлежат на одобрение/ отхвърляне от нас, живеещите в Студентски град!!!
studentski grad nezakonni stroejiКолеги, важно е да се разбере, че трябва да реагираме сплотено и на момента. В противен случай Студентски град ще бъде доунищожен, а сегашните и бъдещите студенти оставени без свой квартал като място за отдих и развитие. 

Какво може да направим ние, учащите се, за спиране на тези намерения?

- всеки от нас, може да подаде еднолична и/ колективна жалба до община „Студентска” като срокът изтича до края на месеца – 27 февруари, петък. Примерни жалби, както и засегнатите райони на блока, в който живеете (като обекти за обжалване) са качени на сайта ни.
Това е нашият документиран протест срещу тези противомладежки интереси. При липса на жалби общината си измива ръцете и счита, че планът се ползва с подкрепа от страна на студентите
-всеки от нас, може да се включи в общата подписка срещу антистудентски по същество ПУП. Подписите се събират при съответните портиери и домакинки на всеки вход към общежитието, в което живееш.
Така още един път ще покажем, че имаме отношение към условията ни на живеене в Студентски град, като желаем те да се подобряват, при това с наше участие.
            Студенти, нашите противници много разчитат на неинформираност и слаба организация  по въпроса от наша страна. Разните измислени реститути, бързащите за печалби строителни компании, недобронамерени общински и част от университетските власти одобряват явно или мълчаливо този план, план който може само и единствено да прокуди студентите от предвиденото за нас пространство. Ще им позволим ли това?

СТУДЕНТСКИ ГРАД е единен, предвиден за нашите и академични нужди КАМПУС!
ДОЛУ печалбарските и престъпни ръце от СТУДЕНТСКИЯ ни КВАРТАЛ!
ОБЛИКЪТ на града ни го определяме само и единствено ние, студентите!

СВЪРЖИ СЕ С НАС и пиши как си представяш борбата: www.priziv.org        Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.    


изтегли листовката в WORD                                        изтегли листовката в PDF