Начало Акции Поставихме пътеки на промяната в Студентски град

Поставихме пътеки на промяната в Студентски град

ПечатЕ-поща

Днес група студенти се събрахме и настлахме две чисто нови алеи пред 52 блок в Студентски град.
 преди                                                                                                     и след :)

Тези алеи са част от плана ни за облагородяване на градинката пред блока, в каквато връзка през месец май засадихме рози. Макар саденето на розите да се извърши при доста неблагоприятни метеорологични условия, правенето на алеи се оказа далеч по-трудно. 10-ина студента изкараха един пълен работен ден та и малко отгоре, копаейки, изравнявайки, насипвайки и трамбовайки.
  За тези, които не са се докосвали до селскостопанска работа или строителство – това е изключително тежък физически труд, а като добавим и жестоките жеги, единственият начин да се опише случилото се днес е като безпрецедентно за студентските среди геройство. Сред нас имаше хора след нощна смяна; такива, които отиваха на работа или такива, за които това беше единственият свободен ден. Всеки от нас имаше хиляди причини да каже „Не мога.” Но никой не го направи. Защото когато вярваш в идеята за промяна на нещо голямо, за което всички останали отдавна са спрели да се надяват, това ти дава силата да надвиеш себе си – умората вече няма значение, нито липсата на време и пропуснатите планове. Най-важното е крайната цел, победата над отчаянието, битката за доброто. Успехът на шепа студенти в една неравна битка. Само защото си повярвахме, че можем. Вече смея да мечтая какво ще стане ако повярваме малко повече.

А каква е крайната цел ли? Да покажем, че единственият начин нещата да стават по-добре отколкото са е да започнем да ги променяме ние – да разберем, че нищо хубаво не става без труд и без жертви, без да дадеш нещо от себе си и без да оставиш частица от себе си. Трябва просто да продължаваме и да сме единни. Не е толкова трудно, трябва само много сърце и честни съмишленици.