Начало Акции Протест против драстично завишените такси в Медицински Факултет на СУ

Протест против драстично завишените такси в Медицински Факултет на СУ

ПечатЕ-поща

Протест против драстично завишените такси в Медицински Факултет на СУ

protest medicina su 4

Дата:12.07.2010 г.

Час: 10.00

Място: Площад "Независимост" (пред бившия Партиен Дом)

Гласуваните на 27.05.2010г. от Министерски съвет такси за специалностите „Медицина” и „Медицинска сестра” в Софийски Университет са съответно 2713 и 1443 лева.
 
Сумите са били предложени от Алма Матер, но след недоволството на кандидат-студенти и студенти, Академичният съвет изпраща писма до МОМН с желание таксите да бъдат коригирани съответно на 925 и 720 лева.
 
За да стане това факт обаче, те трябва да бъдат отново внесени от МОМН в Министерски съвет за прегласуване.
 
В разгара на кандидат-студентската кампания и малко преди началото на първо класиране и на записването - ТАКСИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ПРОМЕНЕНИ !!!
 
След множество отправени запитвания към всевъзможни институции, като Министертво на образованието, младежта и науката, Министерски съвет, Софийски университет и други, на 09.07.2010г. беше проведена среща на представители на протестиращите с ръководството на Медицински факултет на СУ, на която отново не бяха получени никакви конкретни доказателства или аргументи за това, че таксите ще бъдат променени.
 
При това положение, мирният протест е нашият демократичен начин на изразяване на несъгласие със ситуацията и търсене на нашите права.
 
 
 
Организатори на протеста:
Панчо Панчев, Димитър Михайлов - студенти в МФ, СУ
Ирен Василева, Марио Пашунов, Иван Иванов - кандидат-студенти
 
 
 
 
 
Ние, от Студентско-ученическо движение „Призив за образование” напълно подкрепяме действията на нашите настоящи и бъдещи колеги и призоваваме цялата университетска общност да вземе отношение и да спомогне за решаването на този проблем.
 
Днес вдигат таксите в Медицинския факултет, утре – на всички!
 
Да ги спрем!