Начало Раздели Солидарност 17 май 2009 - пикник пред Президенството и Министерския съвет

17 май 2009 - пикник пред Президенството и Министерския съвет

ПечатЕ-поща
 Докато пуснат обявата за протеста, намалените проценти от 22 станали 25! СДРУЖЕНИЕ COGITO И 2X&3X ОРГАНИЗИРАТ:

П И К Н И К

На 17 май 2009 г., неделя, от 10.00 ч.

Място – полянката на пл. «Независимост» http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=03adc4426c42a651b987af31b12e7ee2&tip=1&initsearch=1

Носете си одеяла и храна!
Ще изпушим лулата на мира.

Фалираха образованието и науката! Блокираха общо 22% от бюджета им!
Предстои затваряне на институти и съкращаване на учени и преподаватели!

Време е да напомним за нас, преподавателите и учените, и да поставим на дневен ред финалния акорд в реквиема “Съсипване на образованието и науката”. Да кажем за сбърканите приоритети и нерадостното положение, в което изпадна българското общество.

Грешка на прехода е, че образованието и науката не се поставиха като приоритет от никое правителство, нито се развиваха високотехнологичните отрасли. Нещо, което е основа на всички силни икономики и общества.

Днес Пътят на България се разделя на две – към развита държава или към страна на обслужващия сектор.

Пътят за нас е само един – отговорна, спрямо бъдещите поколения, политика – рязко нарастване на инвестициите в образование и наука.

Защото става дума именно за ИНВЕСТИЦИИ!

Елате, учени и граждани на България, за да заявим позицията си!

Нека не приемаме безропотно орязването на бюджетите на Университети, Училища и Академии!

С молба да разлепите плаката от:
http://2xamp3x.hit.bg/UNI-PLAKAT%20PIKNIK.jpg
и при вас!

Сдружение COGITOП О К А Н А
ЗА ПИКНИК

На 17 май 2009 г., неделя, от 10.00 ч. Движението на младите учени организираме пикник на пл. “Независимост” – полянката между Министерски съвет и Президентството.

 

Млади и утвърдени учени ще изпушим лулата на мира и ще изразим своята гражданска позиция по повод унищожителното намаление на бюджетите за наука и образование.

Блокирани са общо 25% от бюджетите на научните и образователните учреждения, но за сметка на това фирмите от СПИСЪКА получават 1 милиард лева държавни дотации!

Тези 25% представляват 700 млн. лева, които отговарят точно на първата част от „антикризисната програма” за подпомагане на „нашия” бизнес. А става дума само за „наш” бизнес, тъй като ОЛАФ  убедително доказа, че в България прозрачно разпределяне на пари няма.

В годината 2009, в която Европа и Америка усилено финансират научните изследвания и образователните си програми, за да излязат по-бързо от кризата, Българското правителство опразва бюджетите на училища, Университети и Академии цел спонсорирането на потъващи партийни фирми. Предстои затваряне на институти, съкращаване на учени, учители и преподаватели!

С какви нови конкурентни продукти ще извадим България от кризата? Кой ще ги създаде? Ще има ли квалифицирани кадри, за да ги произведат?

Кои са грешките на прехода досега и каква е ИДЕЯТА ЗА ПРОМЯНА?

Това са някои от въпросите, които ще поставим.

Призоваваме, учени, учители и гражданите на България, да се присъединят към нас, за да заявим позицията си!

Движение на младите учени 2х&3х и сдружение “Когито”