Начало Раздели Солидарност Декларация за солидарност с родителите от Варна

Декларация за солидарност с родителите от Варна

ПечатЕ-поща
         Ние, активистите на „Призив”, студенти и ученици, реагираме с огромно възмущение на поредния случай на развихрили се реститути и корумпирана държавна и общинска власт. Повече от 100 деца във Варна бяха „осъдени” да останат без детска градина – сградата била реституирана! Само решителната намеса на родителите на децата попречи засега реституцията да стане факт. Поздравления за тези смели граждани! 
                                                                                                              
 „Призив”, както и голяма част от студентите в нашата страна сме наясно с чудовищната наглост на реститутите и обслужващия ги държавен апарат. Своите криминални интереси те защитават по най-безцеремонен начин, посягайки на учебни сгради, общежития и спортни бази на университетите. За тях ние, студентите, „не сме страна” (така ни казаха много пъти по време на продължителната ни борба за връщане Студентски град на студентите) – същото, което казаха и на родителите във Варна. Тези презрени същества – реститутите, не оставиха нищо свято в нашата страна; за тях всичко е бизнес, пари, интереси; за тях хората (пък били те и деца – бъдещето на България) са нищо; за тях печалбите са всичко...

Дано ви приседнат вашите мръсни пари!

Ние ви презираме!

За нас хората стоят преди всичко и пътят, по който трябва да се отстояват нашите жизнени интереси – това е пътят на откритата масова организирана съпротива, пример за каквато ни дадоха родителите във Варна. Ние сме с вас, смели родители! 

            Не на реституцията!

         Долу ръцете от детските градини!

         Хората преди всичко!


Студентско-ученическо движение „Призив за образование”

 01.09.2009 г.