Начало Раздели Студенти Ал Кайда протестира в УНСС

Ал Кайда протестира в УНСС

ПечатЕ-поща

Зли терористи, въоръжени с плакати и лозунги, излязоха на демонстрация пред сградата на УНСС. Стотината екстремисти зверски нападнаха университета с възгласи за отмяна на увеличението на таксите. Обстановката беше крайно радикална, като агресорите жестоко и безмилостно скандираха в двора на ВУЗ-а. Възникна сериозна опасност някой невинен студент да бъде изложен на зверското изпитание да преодолеe чуването на лозунги против увеличението и против ръководството. Университетът се изправи пред смъртната заплаха да чуе гласа на недоволните.

protest unss
Терористите дори имаха наглостта да застрашат националната сигурност като седнат на пешеходната пътека за 5 минути. Този нечовешки акт можеше да има фатални последствия – закъснение на рейс 280. Антихуманно настроените радикали извършиха редица зверства като пеене на песни, скандирания, показване на плакати, изразяване на позиция, демонстриране на несъгласие и др.

Във връзка с тази възникнала опасност за университета ръководството справедливо беше взело превантивни мерки. Пред входа на сградата бяха изградени барикади, които да пазят университета от... студентите. Стабилна бригада от мъжаги в напреднала възраст правеше жива верига на главния вход, за да не пропуска екстремистите, въоръжени с нарисувани чаршафи. Абсолютно необходимо беше и присъствието на полиция, която усмиряваше разбеснелите се агресори, извършвайки нечовешки извращения като скандиране и пеене.

unss polВъпреки университетската автономия, непозволяваща полицейско присъствие, без заповед на ректора, напечената обстановка наложи пред входа на университета да се настанят и униформените пазители на реда. Нищо, че това е противоконституционно, все пак както казва Христо Ботев - “законът е напечатан само за робовете“.

Полицаите бяха брутално атакувани с молби да напуснат пространството на университета, тъй като нямат нито морално, нито юридическо основание да са там, но те все пак останаха да омиротворяват развилнялата се, необуздана тълпа, която извършва ужаси като протестиране. Злите терористи имаха наглостта да искат от добрите полицаи, пазещи университета от студентите, да се легитимират с имената си. Какво безумие! Започна се викане и подмятане на реплики, в които агресорите справедливо бяха обвинени в това, че им е платено да зверстват, в уронване на престижа на УНСС, в защитаване на „чужди интереси“. Ами да! За ръководството студентските интереси са чужди.

 

protest inss 1